top of page
  • Writer's pictureFthia in Action Greece

Together We Clean Καμένα Βούρλα

Οι νέοι της Φθιώτιδας σε δράση!

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, όμως το περιβάλλον μας έχει ανάγκη πιο πολύ από ποτέ. Γι' αυτό λοιπόν η ομάδα Fthia In Action συμμετείχε με επιτυχία στο πρόγραμμα καθαρισμών ακτών "Together We Clean" που διοργανώνει η εθελοντική ομάδα Wheeling2help και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του προγράμματος European Solidarity Corps Greece.


Οι εθελοντές, μικροί αλλά και μεγαλύτεροι με νεανική διάθεση, ανέλαβαν δράση αψηφώντας τους 35οC και οργάνωσαν τον καθαρισμό της ακτής των Καμένων Βούρλων.

Συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία του Αγ. Παντελεήμονα στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής 26/06/2020 και αφού χωρίστηκαν σε ομάδες καθάρισαν την παραλία από την είσοδο της κωμόπολης έως το ξενοδοχείο Sissy. Η δράση διήρκησε μιάμιση ώρα και καλύφθηκαν 2,5 χιλιόμετρα ακτογραμμής.


Η άτυπη ομάδα νέων Fthia In Action είναι μία πρωτοβουλία φοιτητών και γενικότερα νέων της Φθιώτιδας που επιθυμεί να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον ενεργό Ευρωπαίο πολίτη, την αλληλεγγύη, την ανεκτικότητα και την κοινωνική ένταξη, ενώ παράλληλα έχει στόχο να προάγει την περιβαλλοντική συνείδηση με διάφορες εθελοντικές δράσεις. Η ομάδα επικεντρώνεται στην ενίσχυση του διαπολιτισμικού διαλόγου και τη συνεργασία μεταξύ των νέων της Ευρώπης, οργανώνοντας και στέλνοντας νέους σε προγράμματα Youth In Action σε όλη την Ευρώπη, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσει ένα δίκτυο Ενεργών Ευρωπαίων νέων, ένα δίκτυο ενεργών πολιτών του κόσμου.


Ακολουθήστε τη σελίδας μας Fthia in Action στο Facebook και ενημερωθείτε πρώτοι για τις μελλοντικές μας δράσεις!



5 views0 comments
bottom of page